You are currently viewing 7 March 2024 Daily Current Affairs Quiz
7 March 2024 Daily Current Affairs Quiz

7 March 2024 Daily Current Affairs Quiz

7 March 2024 Daily Current Affairs Quiz
7 March 2024 Daily Current Affairs Quiz

In today section of the 7 March Daily Current Affairs Quiz you have to find the latest current affairs quiz, which is very important for any competitive exams. Here all the current affairs quiz covered from different sectors.

This top Current Affairs Quiz is a great tool for keeping up to date on world happenings and achievements. Concise and timely questions covering a broad variety of subjects, such as politics, economics, science, technology, and more, are presented in this extensive collection.

Readers can improve their knowledge and get a better grasp of current affairs by studying these questions. This compilation is a useful reference book for preparing for exams, competitive examinations, or just being informed in general.

The 7 March Current Affairs quiz provides an easy method to stay up to date with the rapidly changing globe and have thoughtful conversations on international points with its well-chosen collection of questions.

Top 7 March Daily Current Affairs Quiz

Today (7 March) Current Affairs Quiz: This is essential to all students who are preparing for different competitive exams. In today’s quiz section, we get GK questions on- Risa tribal recently granted a GI tag and India’s first underwater metro train, etc.

Q1.Where will India’s first underwater metro train start?
(a) Kerala
(b) Pune
(c) Indore
(d) Kolkata
Ans. (d) Kolkata

Q2. Who became the new Chief Secretary of Bihar?
(a) Rajesh Kumar
(b) Brajesh Mehrotra
(c) Girish Chandra Murm
(d) V R Choudhary
Ans. (b) Brajesh Mehrotra

Q3. Where was India’s first steel road built?
(a) Leh
(b) Tripura
(c) Patna
(d) Surat
Ans. (d) Surat

Q4. Who has been appointed as the new Chief Electoral Officer of Maharashtra?
(a) S Chokaligam
(b) Abhishek Banerjee
(c) S M Deshpande
(d) Akash Sinha
Ans. (a) S Chokaligam

Q5. Risa is a tribal dress of which state, that was recently granted a GI tag?
(a) Meghalaya
(b) Assam
(c) Arunachal Pradesh
(d) Tripura
Ans. (d) Tripura

Q6. Where is the Shion River Rafting Championship being organized?
(a) Rishikesh
(b) Shimla
(c) Srinagar
(d) Dehradun
Ans. (b) Shimla

Q7. Which will become the first country in the world to give abortion the status of a constitutional right?
(a) Nepal
(b) Germany
(c) France
(d) Japan
Ans. (c) France

Q8. Who took oath as the 24th Prime Minister of Pakistan?
(a) Maryam Nawaz
(b) Shahbaz Sharif
(c) Imran Khan
(d) Aarif Alvi
Ans. (b) Shahbaz Sharif

Q9. Which state’s famous ‘Chandi Tarkashi’ has got GI tag status?
(a) Madhya Pradesh
(b) Rajasthan
(c) Odisha
(d) Sikkim
Ans. (c) Odisha

Q10. Where was India’s first green hydrogen plant established in the stainless steel sector?
(a) Hisar
(b) Pune
(c) Surat
(d) Jaipur
Ans. (a) Hisar

Q11. Where will the Chief Minister Mahila Samman Yojana be started?
(a) Delhi
(b) Bihar
(c) Rajasthan
(d) Madhya Pradesh
Ans. (a) Delhi

Q12. Which nation is the happiest in the world, per the World Happiness Report 2023?
(a) Iceland
(b) Finland
(c) Israel
(d) Denmark
Ans. (b) Finland

In the below section, the above current affairs, questions are curated in a quiz format so you can practice the 7 March Current Affairs Quiz with proper MCQ-type questions, which is very useful for learning all the Current Affairs quizzes. So take time and check our score at last.

#1. Risa is a tribal dress of which state, which was recently granted GI tag?

#2. Which will become the first country in the world to give abortion the status of a constitutional right?

#3. Who became the new Chief Secretary of Bihar?

#4. Where will the Chief Minister Mahila Samman Yojana be started?

#5. Where will India's first underwater metro train start?

#6. Which state's famous 'Chandi Tarkashi' has got GI tag status?

#7. Where is the Shion River Rafting Championship being organized?

#8. Where was India's first steel road built?

#9. Who took oath as the 24th Prime Minister of Pakistan?

#10. Who has Sun Riser Hyderabad appointed as its new captain before IPL 2024?

#11. Who has been appointed as the new Chief Electoral Officer of Maharashtra?

#12. Where was India's first green hydrogen plant established in the stainless steel sector?

Finish

Results

Congratulation 🥇🥇🥇

Better Luck Next Time 🥲

Leave a Reply