You are currently viewing Top 100 GK Questions for Class 8 with Answers in English
GK questions for class 8 with answers in english

Top 100 GK Questions for Class 8 with Answers in English

GK questions for class 8 with answers in english
GK questions for class 8 with answers in English

Introduction

In today’s blog post, you will get all GK questions for class 8 with answers in the English language. As we know general knowledge is very important in any type of examination. Students must be aware of all GK questions for class 8 students. It will help in gaining knowledge from the surroundings.

These solved all GK questions for class 8 students to help update their confidence and knowledge concerning all subjects. So go through all the questions one by one and practice them and all.

All GK Questions for Class 8 with Answers in English

Below you will get the top 100 GK questions for class 8th students with answers including sports, maths, science, and geography.

You can test your general knowledge by solving these GK questions, which can play an important role in developing both personal as well as professional.

Below you find the top 100 GK Questions for class 8 with Answers in English 

Q1. Who founded the ‘Google’ search engine?

Ans. Larry Page and Sergey Brin

Q2. Which continent is known as the ‘Dark Continent’ on Earth?

Ans. Africa

Q3. Which number has no number?

Ans. Zero

Q4. What are the mediums in which sound can travel?

Ans. Liquid, Gas, and Solid

Q5. By whom electricity was invented?

Ans. Benjamin Franklin

Q6. Name the smallest country in the world, in terms of size.

Ans. Vatican City

Q7. Which metal can be found in liquid form?

Ans. Mercury

Q8. Name the metal that is found in the earth’s core.

Ans. Iron

Q9. Name the planet of the solar system that has the longest rotation.

Ans. Venus

Q10. Which metal can be found as a soft metal?

Ans. Gold

Q11. Which animal cannot drink water in their life?

Ans. Kangaroo and Rat

Q12. Name the that is known as the “Banker’s Bank”.

Ans. Reserve Bank of India

Q13. Name the largest desert in the world.

Ans. Sahara Desert

Q14. Which continent is found to be the hottest in the world?

Ans. Africa

Q15. In India which state has the longest coastline?

Ans. Gujarat (approx. 1596 km)

Q16. What is the full form of LED?

Ans. Light Emitting Diode

Q17. Name the longest organ of the human body.

Ans. Skin

Q18. On which day Earth Day is celebrated?

Ans. 22nd April

Q19. Which continent is known as the smallest continent?

Ans. Australia

Q20. What does the ISRO stand for?

Ans. India Space Research Organisation

Q21. Who gave the revolutionary slogan “Jai Jawan Jai Kisan”?

Ans. Lal Bahadur Shastri

Q22. For what Nagpur is famous?

Ans. oranges

Q23. What does COVID-19 mean?

Ans. Coronavirus Disease 2019

Q24. Which country lies in both Asia and Europe?

Ans. Turkey

Q25. Who is called the father of Mathematics?

Ans. Sir Archimedes

Q26. What is the capital of Malaysia?

Ans. Kuala Lumpur

Q27. Where is the Khufu pyramid present?

Ans. Egypt

Q28. How many KB are there in 1 MB?

Ans. 1024 KB

Q29. On which day National Science Day is celebrated?

Ans. 28th February

Q30. In India, which public sector bank is the largest?

Ans. State Bank of India (SBI)

Q31. How many players are there on one side of the Baseball team?

Ans. 9 Players

Q32. Which preservative is commonly used in pickles and jam?

Ans. Sodium Benzoate

Q33. Which is the highest dam in India?

Ans. Tehri Dam

Q34. Who was the 1st President of India?

Ans. Dr. Rajendra Prasad

Q35. Name the lightest metal in the world.

Ans. Lithium

Q36. Who is known as the Nightingale of India?

Ans. Sarojini Naidu

Q37. Durand Cup is associated with which sport?

Ans. Football

Q38. Who is the first Indian female astronaut to go into space?

Ans. Kalpana Chawla

Q39. What is the unit of pressure?

Ans. Pascal

Q40. What does WHO stand for?

Ans. World Health Organisation

Q41. Due to which pigment the color of leaves are green?

Ans. Chlorophyll

Q42. Which is known as the suicidal bag for any cell.

Ans. Lysosomes

Q43. Who is called the “Saint of the Gutters”?

Ans. Mother Teressa

Q44. Which is called the powerhouse of cells.

Ans. Mitochondria

Q45. Who discovered the cell?

Ans. Robert Hooke

Q46. What does 4G mean?

Ans. Fourth Generation

Q47. Which is the national sport of Hungary?

Ans. Water Polo game

Q48. Which oil seed is used in the manufacturing of paints?

Ans. Linseed Oil

Q49. In which states of India, the ‘Hornbill Festival’ is celebrated?

Ans. Nagaland

Q50. How many zeros are there in one thousand?

Ans. Three

Q51. In which country the 1st compass was invented?

Ans. China

Q52. Which is the national sport of Japan?

Ans. Sumo Wrestling

Q53. Who is the founder of Facebook?

Ans. Mark Zuckerberg

Q54. Which mosquito is responsible for Malaria?

Ans. Female Anopheles Mosquito

Q55. Where is Bandipur National Park situated?

Ans. Karnataka

Q56. Name the smallest flower in the world.

Ans. Watermeal

Q57. What is the square of 25?

Ans. 625

Q58. In combustion, what type of reaction is found?

Ans. Exothermic Reaction

Q59. Who writes the ‘The God of Small Things’?

Ans. Arundhati Roy

Q60. How many sides does the Hexagon have?

Ans. 6 sides

Q61. Which gas is absorbed by plants?

Ans. Carbon Dioxide

Q62. In a year, how many weeks are there?

Ans. 52 weeks

Q63. Which planet is known as a blue planet?

Ans. Earth

Q64. In which country Abacus was invented?

Ans. China

Q65. Which is the tallest mountain in the world?

Ans. Mount Everest

Q66. What is the full form of WWW?

Ans. World Wide Web

Q67. Which is the smallest three-digit number?

Ans. 100

Q68. Name the bird that cannot fly.

Ans. Ostrich

Q69. Which is the smallest bird in the world?

Ans. Humming Bird

Q70. Which is the largest animal on land?

Ans. African Elephants

Q71. Name the biggest continent of the world.

Ans. Asia

Q72. Which is the biggest one-digit number?

Ans. 9

Q73. Which element glows at night?

Ans. Radioactive Element

Q74. Where is Gir National Park situated?

Ans. Gujarat

Q75. What is the chemical symbol for Gold?

Ans. Au

Q76. What are the total interior angles of a triangle?

Ans. 180 degree

Q77. Dolphin Kick, is associated with which game?

Ans. Swimming

Q78. How do fish can breathe?

Ans. Through Gills

Q79. What is the unit of Energy?

Ans. Joule

Q80. Which is the largest bone of the human body?

Ans. Femur

Q81. What is the chemical symbol of Silver?

Ans. Ag

Q82. What is the chemical formula of Oxygen?

Ans. O2

Q83. Which gas is called the ‘Silent Killer’?

Ans. Carbon monoxide

Q84. Which number cannot be used as a divisor?

Ans. Zero

Q85. What is the capital of Russia?

Ans. Moscow

Q86. Who is the first person in India?

Ans. The President

Q87. Who is the first person to go to the moon?

Ans. Neil Armstrong

Q88. Which is the national fruit of India?

Ans. Mango

Q89. In which food Lactobacillus is present?

Ans. Curd

Q90. Which is the National game of Bangladesh?

Ans. Kabaddi

Q91. Name the national game of Australia.

Ans. Cricket

Q92. Name the fastest animal in the world.

Ans. Cheetah

Q93. In which states of India, the famous ‘Bihu Dance’ is celebrated?

Ans. Assam

Q94. Name the smallest of India.

Ans. Goa

Q95. Who gives the theory of Gravity?

Ans. Sir Isaac Newton

Q96. Who is called the ‘Father of Indian Constitution’?

Ans. Dr. B. R. Ambedkar

Q97. Who painted the famous painting of ‘Mona Lisa’?

Ans. Leonardo da Vinci

Q98. Who writes the play ‘Romeo and Juliet?

Ans. William Shakespeare

Q99. In our solar system, which planet is known as the ‘ Red Planet’?

Ans. Mars

Q100. Which is the smallest bone of the human body?

Ans. Stapes Bone

Conclusion

We hope that you get all GK questions for class 8 with answers in English language for the upgradation of their general knowledge. All the above GK questions for class 8th standard are Picked from different fields like- science, history, maths, geography, sports, etc.

Lastly, practice more GK questions which help you in better understanding of topics and increasing your general knowledge. For that keep practising and update your GK.

You can also check our Quiz Section for GK quiz questions for class 8 students.

  1. What is the full form of VIP?

    The full form of VIP- Very Important Person.

  2. How to learn all GK questions?

    You can improve your GK questions by developing a good habit of reading.

  3. In the male Championships of Athletics who won the maximum number of gold medals?

    Usain Bolt

  4. Which is the national sport of Tajikistan?

    Wrestling is the national sport.

This Post Has 2 Comments

Leave a Reply